
خانم های باردار به یک شرط می توانند ارتودنسی انجام دهند!
ما در هر سنی حتی در بزرگسالی ارتودنسی انجام می دهیم زیرا سن و سال خاصی برای این درمان در نظر گرفته نشده است. ارتودنسی بزرگسالان دقیقا مشابه ارتودنسی کودکان می تواند دندان های کج و انواع مال اکلوژن را اصلاح کرده و علاوه بر زیبایی بخشی به لبخند، باعث بهبود سطح سلامتی دهان و دندان شود. یکی از سوالاتی که بزرگسالان در خصوص ارتودنسی از ما می پرسند امکان ارتودنسی در دوره بارداری است. مراجعان (به خصوص زنان باردار یا کسانی که در آستانه بارداری هستند) بعضا از ما میپرسند که آیا با وجود بارداری میتوان ارتودنسی انجام داد یا خیر؟ با ما همراه باشید تا در این مقاله به پاسخ این سوال دست یابید.
آیا ارتودنسی در دوره بارداری امکان پذیر است؟
دوره بارداری از جمله مهمترین و حساس ترین دوره های زندگی هر خانمی است. در این دوره بسیاری از درمان های پزشکی و همچنین مصرف اغلب داروها و یا مکمل ها ممنوع است. زیرا ممکن است برای سلامتی مادر و جنین مضر باشند. اما به نظر نمیرسد که درمان ارتودنسی دندان در این دوره ممنوع باشد. بنابراین بله، این درمان در دوره بارداری امکانپذیر است و تحت شرایطی، می توانید زمانی که باردار هستید، توسط یک متخصص ارتودنسی خوب طول درمان با بریس ها را آغاز کنید.
اگر طی دوره درمان ارتودنسی باردار شده اید……
زنانی که در طول ارتودنسی باردار شده اند می توانند با احتیاط و زیر نظر متخصص ارتودنسی دندان خود ادامه طول درمان خود را سپری کنند. فقظ باید به این نکته توجه کنند که علاوه بر متخصصشان، باید متخصص زنان هم سر بزنند و تمام ملاقات ها یا جلسات ویزیت دندانپزشکی و ارتودنسی را با متخصص خود هماهنگ کنند.

اگر قصد دارید باردار شوید و همزمان ارتودنسی کنید…..
خانم هایی که قصد بارداری دارند و میخواهند در طول بارداری درمان ارتودنسی را شروع کنند هرچند که می توانند اینکار را انجام دهند، اما بهتر است که صبر کنند تا بارداری و شیردهی آن ها تمام شود. زیرا ارتودنسی برخی چالش هایی را برای افراد پیش می آورد که ممکن است صبر و تحمل مادر باردار را تحت تاثیر قرار داده و برایش ناخوشایند شود.

در صورت شروع درمان ارتودنسی، ارتباط و هماهنگی بین متخصصان بسیار مهم است
غذاها، داروها و فعالیتهای زیادی وجود دارد که برای خانم باردار توصیه نمی شود یا ضرر دارد. بنابراین باید در این دوره محتاط بود. خوشبختانه ارتودنسی بزرگسالان نباید در دوران بارداری خطرات بیشتری ایجاد کند.
البته موارد احتیاطی وجود دارد که باید انجام شود و هرگونه معالجه درمانی باید با متخصص ارتودنسی و سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی قبل از زایمان بیمار پیشاپیش انجام شود. با این حال، به طور کلی، بریس های بزرگسالی در طول بارداری یک زن گزینه درمانی بی خطر محسوب می شود. مشروط بر اینکه یک هماهنگی بین تمام متخصصان درمانی خود مخصوصا پیش از زایمان ایجاد کنید.
اقدامات احتیاطی در دوران بارداری برای خانم هایی که ارتودنسی دارند
زنانی که در دوران بارداری تحت معالجه ارتودنسی قرار می گیرند ، باید اقدامات احتیاطی خاصی انجام دهند. بزرگترین خطری که خانم های باردار را در حین حاملگی تهدید می کند بیماری لثه است که اشاره به التهاب و عفونت لثه ها دارد. و از آنجا که دستگاه های ارتودنسی می توانند تمیز کردن صحیح دندان ها و روند جلوگیری از رشد باکتری ها را در زمان بیماری لثه دشوارتر کند ،بنابراین باید تمام نکات بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید و به طور مکرر و منظم به متخصص ارتودنسی خودتان مراجعه کنید.
زیرا متخصص میتواند به خوبی وضعیت سلامتی دهان و دندان شما را در این دوره مدیریت کند و به شما کمک کند دوره کم خطری تا زایمان فرزند خود داشته باشید.
بهترین روش ارتودنسی برای خانم های باردار چیست؟
نیازهای ارتودنسی بیماران منحصر به فرد است، همچنین ترجیحات آنها برای درمان متفاوت است. برای پاسخگویی به نیازها و خواسته های هر بیمار، یک متخصص ارتودنسی خوب باید تمام روش های رایج و دم دست ارتودنسی را به بیماران خود ارائه دهد تا یک دوره درمان ایده آل داشته باشند.
در خصوص خانم های باردار هم باید بدانیم که آن ها نیازهای ویژه ای دارند و ممکن است هر دستگاه ارتودنسی یا هر روش ارتودنسی برای آن ها مناسب نباشد. در این بین اگر شما به بهترین متخصص ارتودنسی شهر خودتان مراجعه کرده باشید (مثلا بهترین متخصص ارتودنسی در کرج) مطمئن خواهید بود که یک روش ایمن و موفق بارداری دوره ارتودنسی شما در دوره بارداری در نظر خواهد گرفت.
بهترین روش های ارتودنسی که بهترین متخصص ارتودنسی میتواند برای یک خانم باردار در نظر بگیرید عبارتند از:
ارتودنسی ثابت فلزی
رایجترین روش ارتودنسی، استفاده از بریس های فلزی ثابت است که تحت عنوان ارتودنسی ثابت شناخته میشود. این سیستم از براکت ها، سیم های قوس دار و چند بخش دیگر تشکیل شده اند که با اعمال فشار روی دندان ها باعث صاف شدن آن ها میشوند. هزینه ارتودنسی با این روش، نسبت به سایر روش های دیگر، کم است و تاثیرگذاری آن نیز دست کمی از روش های دیگر ندارد.

سایر روش های ارتودنسی ثابت که برای زنان باردار مناسب هستند عبارتند از:
- سیستم دیمون (هزینه ارتودنسی دیمون بالا است اما ایده آل ترین روش برای ارتودنسی در دوره بارداری است)
- ارتودنسی سرامیکی
ارتودنسی متحرک اینویزیلاین
ارتودنسی با دستگاه های متحرک با قابیلیت جابجایی نیز برای خانم های باردار یک گزینه ایده آل محسوب میشود. چنانچه با ارتودنسی ثابت راحت نیستید میتوانید یکی از دستگاه های ارتودنسی متحرک را برای دوره درمان خودتان انتخاب کنید.
اینویزیلاین ها از جمله مهمترین دستگاه های متحرک هستند که به ارتودنسی نامرئی نیز شهرت دارند. قیمت ارتودنسی متحرک با پلاکهای شفاف اتودنسی معمولا بالاتر از هزینه ارتودنسی ثابت معمولی است.
درمان با ریتینرها (فقط ریتینر)
در بعضی موارد، مشکلات ارتودنسی ممکن است بسیار جزئی باشد. در این موارد ممکن است استفاده از نگهدارنده ها (ریتینر ارتودنسی) کافی باشد تا تغییراتی را که برای صاف کردن دندانها و بهبود بایت لازم است فراهم کند.

اگر باردار هستید و در عین حال مشکل ارتودنسی دارید میتوانید با مراجعه به یک متخصص ارتودنسی خوب اقدام به صاف کردن دندان ها تنها با کمک ریتینر ها کنید.
قصد بارداری و درمان ارتودنسی با هم را دارید؟
انتخاب متخصص برای خانم های باردار بسیار مهم است زیرا قرار است یک دوره 9 ماهه را هم ارتودنسی کنید و هم سایر چالش های بارداری را مدیریت کنید. مطمئن شوید که ارتودنتیستی انتخاب میکنید که یک دوره درمان ایده آل و بدون دغدغه را برای شما در نظر بگیرید و همیشه در دسترس شما باشد.
چنانچه مایل هستید میتوانید به مطب دکتر درویش پور متخصص ارتودنسی دندان در تهران مراجعه کنید تا یک دوره بارداری و درمان خوب را پشت سر بگذارید. با کلیک روی دریافت نوبت آنلاین میتوانید از 5 درصد تخفیف و سایر مزایای ارتودنسی بارداری در مطب دکتر درویش پور بهره مند شوید.