هزینه ارتودنسی

چه مشکلاتی اورژانس ارتودنسی در نظر گرفته می شوند؟ (راهنمای جامع)

اورژانس ارتودنسی به هر وضعیت غیرمنتظره ای اشاره دارد که نیاز به توجه فوری دارد تا از وارد شدن آسیب بیشتر به بافت نرم دهان و دستگاه های ارتودنسی شما جلوگیری شود. زمانی که موردی اورژانسی پیش می آید باید خونسردی خود را حفظ کرده و نوع آسیب یا مشکل را تشخیص دهید، در گام بعدی باید یک سری اقدامات فوری انجام داده و در خانه به صورت موقت مشکل را مدیریت کنید تا بتوانید در اولین فرصت به نزد متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید.

با انواع اورژانس ارتودنسی بیشتر آشنا شوید

+ شکسته شدن سیم و یا براکت

براکت ها و سیم ها اجزای ضروری درمان ارتودنسی هستند. با این حال، گاهی اوقات ممکن است به دلایل مختلف مانند خوردن غذاهای سفت یا چسبناک یا وارد شدن ضربه به صورت تصادفی بشکنند، شل شوند یا یا اینکه از حالت استاندارد و تنظیم شده خارج شوند.

پاره شدن سیم ارتودنسی

خصوصا هنگامی که براکت یا سیم ارتودنسی ثابت می شکند، می تواند باعث ناراحتی شده و ممکن است مانع پیشرفت درمان شما شود. این وضعیت در واقع اورژانس ارتودنسی رایجی است و برای جلوگیری از عوارض بیشتر، رسیدگی سریع به این موضوع بسیار مهم است.

+ شل یا جابجا شدن وسایل

دستگاه های ارتودنسی مانند اکسپاندر (مثل هایرکس) یا نگهدارنده برای کمک به تراز وسیع شدن فک و یا تراز صحیح دندان ها طراحی شده اند. با این حال، ممکن است از جای خود خارج شوند یا شل شوند یا حتی خراب شوند و برنامه درمانی شما را مختل کنند. اگر دستگاه از جای خود شل یا خارج شده است، ضروری است که برای جلوگیری از هر گونه شکست در پیشرفت ارتودنسی خود اقدام فوری انجام دهید.

+ ایجاد تحریک شدید یا زخم در دهان

یکی از مهم ترین اورژانس های ارتودنسی که ممکن است پیش بیاید ایجاد زخم در دهان است. درمان ارتودنسی گاهی اوقات می تواند منجر به تحریک یا زخم در دهان شما شود. این مساله می تواند ناشی از اصطکاک بین بریس ها، سیم ها و بافت های نرم داخل دهان شما باشد.

اگرچه ممکن است این مسائل ممکن است در مراحل اولیه به عنوان موارد اضطراری در نظر گرفته نشوند، اما می توانند باعث ناراحتی شوند و بر فعالیت های روزانه شما تأثیر بگذارند. اگر در خانه نمی توانید ناراحتی و تحریک بافتی ناشی از وسایل ارتودنسی را برطرف کنید باید به متخصص مراجعه کنید.

+ متورم شدن لثه ها همراه با درد فک

متورم شدن لثه ها یا درد فک می تواند نشان دهنده مشکلات زمینه ای مانند عفونت یا التهاب باشد. در حالی که همه موارد تورم لثه یا درد فک اورژانس ارتودنسی نیستند، اما توجه به این علائم و در صورت تداوم یافتن یا بدتر شدن بسیار مهم است.

درد فک در زمان درمان می تواند اورژانس ارتودنسی باشد

اقدامات فوری جهت مدیریت اورژانس های ارتودنسی

هنگام مواجهه با اورژانس ارتودنسی، حفظ آرامش و انجام اقدامات فوری ضروری است. برخی از مهم ترین اقداماتی که در مواجه با هر نوع اورژانس ارتودنسی باید انجام دهید عبارتند از:

  • شدت اورژانس را ارزیابی کنید: تعیین کنید که آیا نیاز به توجه فوری دارد یا می توان آن را به طور موقت مدیریت کرد.
  • دهان خود را تمیز کنید: برای کمک به کاهش درد و کاهش خطر عفونت، دهان خود را با آب نمک گرم بشویید.
  • هر قطعه شکسته ای را نگه دارید: اگر براکت یا سیمی شکسته است، سعی کنید قطعات را نگه دارید و حین مراجعه به متخصص ارتودنسی خود نشان دهید.
  • از موم ارتودنسی استفاده کنید: از موم ارتودنسی برای کاهش ناراحتی ناشی از شکستگی براکت‌ها، سیم‌های که نا ایمن هستند استفاده کنید.
استفاده از موم در مواقع اورژانس ارتودنسی
  • وسایل شل را به طور موقت ایمن کنید: اگر دستگاهی از جای خود خارج شد، سعی کنید آن را به آرامی در موقعیت اولیه خود قرار دهید تا زمانی که ارتودنتیست خود را ببینید.
  • مسکن بدون نسخه مصرف کنید: اگر درد یا ناراحتی را تجربه می کنید می توانید مسکن بخورید.

به یاد داشته باشید، این کارها در واقع صرفا اقدامات موقتی برای مدیریت وضعیت هستند تا زمانی که بتوانید از متخصص خود کمک بگیرید.

چه زمانی باید خیلی زود به ارتودنتیست مراجعه کنید؟

در حالی که برخی از موارد اورژانس ارتودنسی را می توان به طور موقت در خانه مدیریت کرد و با تاخیر به متخصص مراجعه کرد، اما در مواردی ممکن است تاخیر جایز نباشد و بنابراین باید در اسرع وقت به مطب ارتودنتست رفت. مثلا در شرایط زیر باید مراجعه فوری باشد:

  • درد شدید یا ناراحتی مداوم که با مسکن های بدون نسخه تسکین نمی یابد.
  • خونریزی یا تورم بیش از حد در دهان.
  • ناتوانی در بستن دهان یا مشکل در صحبت کردن به دلیل خرابی دستگاه.
  • وسایل جابجا شده یا شل شده که به طور موقت نمی توان آنها را ایمن کرد.
  • سیم بیرون زده که باعث ناراحتی یا آسیب قابل توجهی در داخل دهان شما می شود.
  • هر موقعیت دیگری که باعث نگرانی قابل توجه یا اختلال در فعالیت های روزانه شما شود.

اگر مطمئن نیستید که وضعیت شما نیاز به توجه فوری دارد یا خیر، در برقراری تماس با متخصص ارتودنسی خود تردید نکنید. ایشان حتما شما را راهنمایی خواهند کرد.

هماهنگی با مطب در رزمان اورژانس ارتودنسی

چطور از بروز اورژانس ارتودنسی پیشگیری کنیم؟

در حالی که گاهی اوقات اورژانس های ارتودنسی غیرقابل اجتناب هستند، اما اقداماتی وجود دارد که می توانید برای به حداقل رساندن خطر آن ها انجام دهید:

+ دستورالعمل های ارتودنتیست خود را دنبال کنید

پیروی از توصیه های متخصص ارتودنسی در مورد نحوه رعایت بهداشت دهان و دندان، محدودیت های رژیم غذایی و مراقبت از دستگاه ها بسیار مهم است. همکاری شما تضمین می کند که روند درمان تان به خوبی پیش خواهد رفت و احتمال بروز اورژانس ارتودنسی کاهش پیدا می کند.

+ از خوردن غذاهای سفت، چسبناک که نیاز به جویدن زیاد دارند خودداری کنید

برخی از غذاها می توانند خطر بیشتری برای آسیب رساندن به بریس ها یا وسایل شما داشته باشند. آب نبات های سفت، آدامس، تکه های یخ، ذرت بو داده و تنقلات چسبناک از جمله این موارد هستند که باید از مصرف آن ها خودداری کنید.

+ در حین فعالیت های بدنی احتیاط کنید

اگر در ورزش یا فعالیت های بدنی شرکت می کنید، حتما از محافظ یا گارد دهان استفاده کنید تا از بریس های خود در برابر آسیب های احتمالی محافظت کنید. از متخصص خود بخواهید که برای زمانی که ورزش تماسی انجام می دهید، برایتان گارد دهان اختصاصی تهیه کند.

+ مراقب بهداشت دهان و دندان خود باشید

حفظ بهداشت در مواقع اورژانس ارتودنسی

رعایت بهداشت دهان و دندان در طول درمان ارتودنسی واقعا یک امر ضروری است. دندان های خود را به طور کامل در تمام سطوح مسواک بزنید، نخ دندان بکشید و به طور منظم با دهانشویه دهان خود بشویید تا از تجمع پلاک، التهاب لثه و در نهایت اورژانس ارتودنسی احتمالی پیشگری کنید.

این پست برایتان چقدر مفید بود؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات

تاکنون امیازی ثبت نشده است شما اولین امتیاز را ثبت کنید